Vaše lékárna on-line
Guarová guma představuje prášek bez zápachu a chuti. Výborná náhrada lepku při domácím pečení. Lze ji využít při zahušťování omáček, krémů, kaší i polévek. Působí jako stabilizátor a emulgátor.
Blanšírovaná mandlová mouka se běžně používá při bezlepkovém a nízkosacharidovém pečení jako náhražka pšeničné mouky. Má mírně sladkou a ořechovou chuť a může být použitá v různých receptech, včetně koláčů, sušenek, chleba a palačinek.
Tapioková mouka se získává z hlízy jihoamerického manioku, což je okopanina podobná bramboře. Tato mouka je oblíbená díky své výživové hodnotě, proto ji ve svém jídelníčku ocení každý, kdo vyhledává zdravé potraviny. Tapioková mouka je bezlepková.
Tapiokové perly se vyrábějí z hlízy jihoamerického manioku — okopanina podobná bramboře. Tapiokové perly jsou bezlepkové, s nízkým obsahem cholesterolu, bohaté na vápník, hořčík, draslík, železo, vlákninu a vitamín B.